• Belföld
Faktor

Nem mindenkit ismer fel a balesetet szenvedett Vanessza, sok mindenre nem emlékszik

Ugyanakkor vannak biztató jelek, állapota javul.

Balesetére egyáltalán nem emlékszik, és családtagjai közül sem ismer még meg mindenkit a kómából lassacskán magához térőBurkus Vanessza. A fiatal szegedi lány reakciói nagyon biztatóak, édesapja szerint lánya napról napra egyre inkább visszatalál régi önmagához.

Vanikám egy igazi harcos. Tudom, hogy sokan nem hitték, hogy valaha felébred a kómából, ő azonban minden kétkedőnek bebizonyította, mekkora akarata van. Csoda nézni, ahogy fejlődik, bár természetesen még nagyon hosszú út áll előtte a teljes gyógyulásig. A balesetről, amelyben megsérült, próbáltunk vele beszélni, de nem emlékszik semmire belőle, és talán jól is van ez így. Nem szabad felzaklatnia magát. A családtagok, rokonok közül nem mindenkit ismer még meg, míg az anyját vagy engem igen, a keresztapját például nem tudta beazonosítani

– mesélte a Blikknek Vanessza édesapja, Burkus Sándor. Vanessza még nem teljes mondatokban kommunikál, szavakat mond, és édesapja ezekből következteti ki, mit szeretne vele közölni a lánya.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Nagyon boldog voltam, amikor mondta, hogy rántott húst kér, hiszen ez is azt üzente, hogy emlékszik, miket szeretett enni. Amikor pedig mosolyogva sajtburgert rendelt, rohantam a gyorsétterembe, és közben azt gondoltam magamban, ez már az én régi Vanesszám. Hogy ne csak dicsekedjek, el kell mondanom azt is, hogy saját lábán még nem tud közlekedni, tolókocsit használunk, de az orvosok biztatnak ezzel kapcsolatban is. Azt mondják, a mozgást nem szabad erőltetni, fokozatosan kell majd egy spe­ciális módszerrel lábra állítani a lányomat

    – mondta az édesapa.

    Vanessza még a nyáron szenvedett súlyos balesetet nyaralás közben Bulgáriában. Hetekig a helyi kórházban ápolták, családja azonban addig harcolt, amíg a fiatal lányt Szegedre szállították. Hazaérkezésekor kómában volt, sőt a kinti kórházban több fertőzést is elkapott. Amikor állapota lehetővé tette, mentőautóval Budapestre vitték, jelenleg is az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet lakója. Családja, hogy minél többet tudjon vele lenni, ideiglenesen a Tisza-parti otthonukat egy budapesti albérletre cserélte.

    Kommentek:

    Top 16