• Belföld
Faktor

Durva részletek: ezért eshetett össze holtan az Újpesten igazoltatott István

Az áldozat rokonai szerint rendőri túlkapás történt.

Igazoltatás közben lett rosszul, majd nem sokkal később meghalt az 57 éves Á. István. Az eset még péntek délután három óra körül történt Újpesten.

A férfi intézkedés közben lett rosszul. (Képünk illusztráció.)

A férfi intézkedés közben lett rosszul. (Képünk illusztráció.)

A Blikk megkereste a férfi egyik ismerősét, aki így nyilatkozott az esetről:

Több mint tíz éve ismerem, nagyon jó barátom volt. Felháborító, ami vele történt Soha nem ártott a légynek sem, egy végtelen nyugodt és segítőkész ember volt. Soha nem volt semmilyen összetűzése a rendőrökkel, ezért is érthetetlen az, ahogyan a rendőrök viselkedtek vele.

Míg a rendőrség rosszullétről beszél, addig a férfi ismerősei rendőri túlkapást sejtenek a dolog mögött. Az Indexnek nyilatkozott a férfi hozzátartozója, aki szerint kényszert alkalmaztak az intézkedés során, figyelmen kívül hagyva azt, hogy István szólt nekik, hogy rosszul van, és szédül.

Az illető elmondása szerint Á. István és ismerőse együtt várt egy barátjukra, eközben a férfi telefonált. Ekkor léptek hozzájuk a rendőrök, kérték Á. iratait. Az egyenruhások megkérték, hogy tegye a kezét az autó motorháztetejére, mire ő jelezte, hogy az túl forró. Innentől durvult el az intézkedés. Á. szólt, hogy rosszul van, és szédül. Az egyenruhások azonban le akarták vinni a földre a férfit, ezért kirúgták a lábát, ekkor a földre esett, és elvesztette az eszméletét. A hozzátartozó szerint az azonnali segítségnyújtás is elmaradt.

A rendőrség közleménye szerint a rendkívüli haláleset körülményeinek vizsgálata az ügyészség bevonásával folyamatban van.

Kommentek:

Top 0