• Belföld
Faktor

Részletek a vadászbalesetről: így lőtte le a rendőr Sándort

A rendőr az autón keresztül fejbe lőtte a vadászt.

Ahogy arról a Faktor is beszámolt, tragédia történt egy vadászat során a Somogy megyei Szólád közelében. Egy rendőr fegyvere sült el, amely kioltotta egy vadász életét.

A Blikk most megdöbbentő részleteket tudott meg. Értesülésük szerint a vadászat végeztével már éppen pakoltak az autóba, amikor eldördült a végzetes lövés: a gyilkos lövedék keresztülment a kocsin, és akkor találta fejbe az áldozatot, amikor az éppen be akart szállni. A hajtáson csak ketten vettek részt, egy vendég- és egy hivatásos vadász. A szörnyű balesetben utóbbi veszítette életét. Elsőként a sonline.hu írt arról, hogy a halálos fejlövést leadó férfi rendőr.

„Úgy tudom, vaddisznóra vadásztak, és már az ilyenkor kötelező zsigerelés is megtörtént, amikor a vendégvadász beszállt a kocsi hátsó ülésére. Nagy valószínűséggel kitárazott, arra azonban valamiért nem gondolt, hogy egy golyó ilyenkor mindig marad a csőben. Fesztelenített, azaz meghúzta a ravaszt: abban a pillanatban ki is lőtte a golyót. A lövedék átszakította az autó oldalát, majd pont fejbe találta N. Sándort. Ez egy szörnyű baleset, amelynek az esélye egy a tízmillióhoz" – jellemezte a történteket egy neve elhallgatását kérő, az esetet jól ismerő férfi.

„Sándor nagyon rendes és tisztességes ember volt. Az Alföldről került ide úgy egy éve” – mesélte az Öszödön élő István. „A barátnőjével akartak itt venni egy házat és pincét, meg is állapodtak az eladóval. Végül mégsem lett semmi az üzletből, mert Sanyi és a párja szakítottak. Azt mondta, ettől még itt marad a térségben, nem megy el, annyira megszerette a somogyi dombokat. Mi is szinte azonnal befogadtuk a közvetlensége és a kedvessége miatt. Azt is elmondta nekem, hogy kiskorától vadász akart lenni, ilyen suliban is tanult. Más állása talán soha nem is volt” – árulta el a férfi az áldozatról, akit mindenki jól ismerte Szóládon és a környező településeken is.

Kommentek:

Top 0