• Krimi

Részegen el akarta ütni a rendőrt

A 61 éves férfi 2015. augusztus 27-én este részegen autózott a XIX. kerületben. Az autójában lévő fedélzeti kamera buktatta le.

A férfi több parkoló autónak is nekiment, de nem állt meg, pedig egy nőt is megsebesített azzal, hogy két parkoló autó közé szorította.

20 perccel később visszatért a helyszínre, így a szemtanúk felismerték őt, és szóltak a rendőröknek, akik már a helyszínen voltak. A részeg férfi nem állt meg a rendőrök felszólítására, sőt, majdnem elütötte egyiküket. Ezután előbb autóval, majd gyalog megpróbált elmenekülni, de a rendőrök utolérték és elfogták.

A férfi randalírozását a saját autójában lévő fedélzeti kamera is felvette, ezt bizonyítékként foglalták le. A férfi ennek ellenére kihallgatásán azt mondta, az autót nem ő vezette, hanem egy ismerőse, akit meg is nevezett. A felvételek megnézhetők az ügyészség honlapján.

A férfit többek közt hivatalos személy elleni erőszakkal és veszélyeztetéssel vádolják, emiatt akár hét év börtönt is kaphat. Az ittas vezetéssel és a segítségnyújtás elmulasztásával kapcsolatban még nyomoznak – írja a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Top 0