• Külföld
Faktor

Az utcán hagyták a magatehetetlen, részeg lányt a barátai

Felelőtlen fiatalok esete kavarta fel egy angliai városka lakosainak indulatát: egy csapat bulizó az utcán hagyott egy lányt, mert olyan részeg volt.

Fotó: Europress / Sonny Tumbelaka - AFP

Fotó: Europress / Sonny Tumbelaka - AFP

Egy fiatal csapat szórakozni indult vasárnap este az angliai Cheltenhamben, de az egyik lány már indulás előtt leitta magát a sárga földig. Barátai viszont kellemetlennek érezték a társaságát, és mivel a szórakozóhelyre sem engedték be ennyire ittas állapotban a fiatalt, a csapat pénz nélkül az utcán hagyta Sarah-t - írja a Metro.

Az estének könnyen tragédia lehetett volna a vége: a fiatal lány alig állt a lábán, könnyen megerőszakolhatták, elrabolhatták vagy meg is ölhették volna. Pénz nélkül hazamenni sem tudott. Szerencséjére a klub egyik biztonsági őre értesített egy önkéntesekből álló "őrző-védő" csapatot, akik a segítségére siettek.

A két nő takarókkal próbálta felmelegíteni a kihűlt, dülöngélő fiatalt, miközben a biztonsági őr az egyik barátnőt kereste. Azonban az önkéntesek hiába magyarázták el a másik fiatal lánynak, hogy milyen komoly felelőtlenség magára hagyni egy ennyire részeg lányt, a "barátnő" csak hívott egy taxit, beültette Sarah-t, majd visszament a diszkóba.

Az önkéntes csoport beszámolója szerint egyre több Sarah-éhoz hasonló esettel találkoznak. Nincs könnyű dolguk, ha meg akarják előzni a tragédiát - múlt évben például egy magára hagyott 20 éves lányt meggyilkoltak Northamptonban.

Kommentek:

Top 0