• Külföld
Faktor

Betiltják az alkoholt: túl sok a részeg utas a repülőkön

A többi utast is zavarják, és a személyzet munkáját is nehezítik.

Erre a jövőben lehet, hogy nem lesz lehetőség a reptereken.

Erre a jövőben lehet, hogy nem lesz lehetőség a reptereken.

Komoly korlátozásokat akarnak bevezetni a brit reptereken a légitársaságok, például a Ryanair vagy a Jet2. A társaságoknak ugyanis elegük lett abból, hogy a brit utasok gyakran a kora reggeli járatokra is elképesztő részegen ülnek fel, és zaklatják utastársaikat, vagy a gépek személyzetét. A tavalyi év során összesen 387 részeg britet tartóztattak le az ország repterein, ez 50 százalékos emelkedést jelent az előző évihez képest.

Az utastársak zavarása mellett komoly probléma a légiutaskísérők zaklatása is: egy szakszervezet szerint a kabinszemélyzetek 20 százaléka szenvedett el fizikai bántalmazást valamint szexuális zaklatást, többségében részeg utasoktól. Egy, több légitársaság által aláírt magatartási kódex most megtiltaná a láthatóan részeg utasoknak, hogy felszálljanak járataikra, valamint azt is megtiltaná, hogy a vámmentes zónában vásárolt alkoholt fogyasszák a gépen.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Probléma lehet azonban a reptéri üzletek és bárok bevonása az egyelőre önkéntes alapon működő kezdeményezésbe: ezek a helyek ugyanis komoly profitot termelnek abból, hogy innivalóval látják el a reptéren gyakran órákat vesztegelő utasokat – írja a The Economist.

    Kommentek:

    Top 16