• Krimi
Faktor

Repülős Gizit megint őrizetbe vették

Lopás miatt kihallgattak, majd őrizetbe vettek egy 89 éves nőt. Az MTI úgy tudja, hogy a gyanúsított a Repülős Giziként ismert K. Sándorné B. Gizella.

Az idős asszony szerda délután Velencén egy becsukott, de nem bezárt kaput kinyitott, majd bement egy családi ház udvarára. A épületbe nem jutott be, mivel a tulajdonos a bejárati ajtóban állt. Repülős Gizi ekkor elmenekült, de később más házak udvaraiba is bement, de mivel azok zárva voltak, nem tudott lopni. A rendőrök ezután elfogták és előállították.

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Március 4-én lopás miatt húsz nap elzárásra ítélte a Repülős Gizit a Székesfehérvári Járásbíróság. A bíróság akkor megállapította, hogy a hajléktalan, többszörösen büntetett előéletű nő február 18-án besurrant egy sukorói családi házba és az egyik szoba szekrényében talált pénztárcából ellopott 3500 forintot. Amikor észrevette őt a tulajdonos, azt mondta, hogy albérletet keres, illetve vizet kért. A tulajdonosok rövid időre magára hagyták őt a szobában, ekkor viszont menekülni próbált. A tolvajt a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

Repülős Gizi először 1953-ban bukott le. Az elmúlt évtizedekben több mint kétszázszor lopott, és legalább tizenkilencszer ítélték el. Nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben.

Top 0