• Sport

Repülőgépét és norvég nyaralóját is el kellett adnia a Schumacher-családnak

Pályafutása során hét világbajnokságot nyert az F1-ben Michael Schumacher, aki 2013 decemberében kis híján meghalt egy síbalesetben. Fél évig kómában volt, azóta már otthonában ápolják – ami nagyon sokba kerül a családjának.

Forrás: Europress - Clive Mason/Getty Images

Forrás: Europress - Clive Mason/Getty Images

A Christian Today szerint Schumacher felesége, Corinna már eladta a magángépüket és a norvégiai nyaralójukat (utóbbiért a Mirror szerint kétmillió fontot kaptak). A pénzre szükségük is van, mert az Australia Network News információja szerint a Schumacher mellett éjjel-nappal dolgozó 15 szakorvos munkájáért 154 ezer dollárt (135 ezer euró) fizetnek hetente. A Mirror szerint összesen már 10 millió fontot (13.6 millió euró) költöttek Schumacher gyógyítására.

A német versenyző 2013 decemberében a francia Alpokban síelt, amikor elesett, és beverte a fejét egy sziklába. Azonnal kórházba szállították, ahol megmentették az életét, majd mesterséges kómába helyezték. Fél évvel később – egészen pontosan 189 nap után – felébredt a kómából, ekkor szállították át Lausanne-ba, ahol 24 órás felügyelet alatt tartották. Azóta már a Genfi-tó melletti házában gyógyul Schumacher, akit teljesen elzárnak a média elöl.

Top 0