• Külföld
Faktor

Repülés közben született meg egy kisbaba

A Dubaiból Manilába tartó gépen nem mindennapi jelenet játszódott le: eggyel több utassal szállt le a repülő, mint amennyivel felszállt. Ugyanis repülés közben született meg az egyik utas kislánya. A kisbabát a légitársaság rögtön törzsutasává fogadta, és egymillió pontot adott neki.

Illusztráció

Illusztráció

A Fülöp-szigeteki légitársaság, a Cebu Pacific szóvivője szerint a Haven névre hallgató kislány volt az első a cég életében, aki az egyik gépükön született – írja a Guardian.

Haven édesanyja munkaügyben szállt gépre vasárnap, mikor négy óra repülés után megindult nála a szülés. Az orvosok öt héttel későbbre írták ki a nőt, így nem is gondolt arra, hogy esetleg problémás lehetne az út. Szerencséjére két nővér is utazott a gépen, és két légiutas-kísérő kapott korábban egészségügyi képzést. Haven így az ő segítségükkel született meg.

A légiutas-kísérők vezetője, Mark Martin szerint

„Isten csodája 11 ezer méteren. Hálásak vagyunk, hogy biztonságos világrajöveteled részesei lehettünk. Te leszel a legemlékezetesebb utasunk!”

Az utat a pilóta megszakította az indiai Haidarábádban, hogy az anya és koraszülött kislánya megkapja a szükséges orvosi ellátást. Emiatt a repülőút 18 órán át tartott, de az utasok nem panaszkodtak – inkább mindenki együtt örült az anyukával.

Amint megindult a szülés, a stewardessek átkísérték a nőt a repülő elejébe, egy csendesebb zónába. A kisbabát ásványvízzel mosták le, és mivel a gépen utazott egy kisgyerekes család is, akinél voltak babaruhák és mindenféle kiegészítők, Haven semmiben nem szenvedett hiányt.

Korábban egy Londonba tartó, szaúdi gépen született egy kisbaba - erről itt írtunk bővebben.

Kommentek:

Top 0