• Külföld
Faktor

Nagyon fura kinézetű ülések jöhetnek a repülőkre - fotó

Egyszer már próbálkoztak hasonló ülésekkel, de akkor nem vált be a terv.

Egy olasz cég, amely repülőgépekre tervez üléseket, egy szakkiállításon, a hamburgi Aviointeriors at the Aircraft Interiors Expón bemutatta legújabb széktípusát, ami valószínűleg megosztja majd az embereket. Az ülések elég keskenyek és szinte nincs is ülőfelületük, éppen csak annyi, amennyi kell a biztonsági felszereléseknek, mint például a mentőmellénynek.

Az eredmény viszont látványos, ezeket a székeket ugyanis sokkal sűrűbben lehet elhelyezni a gépeken (53 centivel kisebb a lábtér), akár 20 százalékkal több utas is szállítható a használatukkal. A baj csak az, hogy félig állni kell rajta, ugyanis így néz ki:

A Skyrider 2.0 név sem véletlen, 2010-ben már elkészítettek egy hasonlót, de az nem lett sikeres. Az új verzió párnázottabb, és az állványzata is megváltozott. A gyártó, az Aviointeriors szerint nagy előnye még, hogy csak fele olyan nehéz, mint most egy ülés a turistaosztályon, és a takarítási költségei is sokkal alacsonyabbak – írja a Daily Mail.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A kiállított székek egyébként sárgák, egészen hasonló színűek, mint a Ryanair színei, akik még 2010-ben (az ülés előző verziójának bemutatásának évében) elkészítettek egy felmérést, amelyben 120 ezer megkérdezettből 80 ezer mondta azt, hogy meggondolná a választásukat, ha ingyenesek lennének, míg 42 százalékuk ezt választaná, ha feleannyiba kerülne, mint egy rendes hely ára.

    Egyelőre egy légitársaság sem csapott le erre a verzióra sem.

    Kommentek:

    Top 16