• Külföld
MZ/X

Egymást érik Kabulban a robbantások, rakéta támadások, öngyilkos merényletek, rengeteg a halott

A választások miatti rendkívüli biztonsági intézkedések ellenére 15 támadás, köztük egy öngyilkos merénylet is történt ma Afganisztánban.

Parlamenti választások kezdődtek Afganisztánban szombat reggel. Emiatt a legtöbb nagyvárosban például teljesen vagy erősen korlátozzák a közlekedést, a biztonságra több mint 54 ezer katona, rendőr és a titkosszolgálatok munkatársai felügyelnek.

Fotók: MTI/EPA

Fotók: MTI/EPA

Mindezek ellenére több robbanás is megrázta Kabult, amiben legalább hárman meghaltak, 30-an megsebesültek - mondta egy egészségügyi szóvivő. Az afgán választási bizottság eközben közölte, hogy szervezési és technikai problémák miatt meghosszabbítják a szavazást.

Az afgán belügyminisztérium tájékoztatása szerint 15 támadás történt az országban, legtöbbjüket házilagos készítésű robbanószerrel hajtották végre, de voltak rakétatámadások is. A Pazsvok afgán hírügynökség Twitter-bejegyzése szerint legalább 15 ember halt meg, és 110 sebesült meg a támadásokban.

Nadzsíb Dánes belügyi szóvivő később bejelentette, hogy további 20 ezer katonát küld az ország 21 ezer szavazóhelyiségének biztosítása érdekében.

De ekkor még mindig nem ért véget a vérengzés: délután legkevesebb 15-an meghaltak és hatvanan megsebesültek egy kabuli szavazóhelyiség közelében végrehajtott öngyilkos robbantásban - közölte az afgán belügyminisztérium szóvivője.

Naszrat Rahimi szerint a halálos áldozatok közül nyolcan rendőrök, a többiek feltehetően civilek.

Kommentek:

Top 0