• Külföld

Rengeteg volt a baleset az újévi fesztivál idején

Huszonötezernél több embert láttak el a thaiföldi kórházakban a helyi újévi vízi fesztivál ideje alatt, akik közúti balesetekben sérültek meg - derült ki a közegészségügyi minisztérium tájékoztatásából.

A hatóságoknak most az üdülésből visszatérőkre kell felkészülniük, akiknek a balesetei leginkább a fáradtságra és a gyorshajtásra vezethetők vissza.

A tárca tájékoztatása szerint a hosszúra nyúlt ünneplés ideje alatt 25 516 ember kapott orvosi ellátást, közülük 3815 volt a súlyos sérült. Ezek több mint 28 százaléka az ittas vezetés miatt történt.

Így ünneplik az új évet Thaiföldön. Fotó: Europress - Christophe Archambault / AFP

Így ünneplik az új évet Thaiföldön. Fotó: Europress - Christophe Archambault / AFP

A minisztérium, számítva az újévi ünnepek alatt várható balesetekre, elrendelte, hogy a kórházak intenzív részlegei, műtői számítsanak a sérültek fogadására, akárcsak a vérellátó központok.

Az újévi ünneplés első hat napján, április 11-től 17-ig 397 ember halt meg, és további 3271 megsérült a 3104 közúti balesetben. Ez 29,74 százalékos emelkedés a tavalyi adatokhoz képest. A balesetek 80,88 százaléka motorkerékpárral történt.   

A magas baleseti statisztika miatt a thaiföldi hatóságok nemrég elrendelték, hogy hullaházi gyakorlatra menjenek az ittas vezetésen kapott autósok, motorosok. Reményeik szerint az ott látottak után a vezetők rádöbbennek arra, hogy az ittas vezetésnek könnyen halálos következményei lehetnek – írja az MTI.

Top 0