• Belföld
Faktor

Leleplezték a taxisokat: aljas trükkökkel verik át az utasokat

Még mindig trükköznek a taxiórával, de van, hogy egész egyszerűen hazudnak az utasoknak.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) személyszállítási ellenőrei közel 3300 taxiellenőrzést végeztek az elmúlt évben. A helyszínen felvett jegyzőkönyvek alapján több mint 2400 esetben találtak kisebb vagy nagyobb jogsértést - írja a Magyar Hírlap a BKK tájékoztatása alapján. Ráadásul a rendezvények alatt gyakrabban bukkannak fel a haszonlesők.

Több mint száz alkalommal voltak olyan visszaélések, mint például a hatósági árnál magasabb tarifa alkalmazása, illetve fix összegben megállapodás egy-egy útra, ilyenkor nem is kapcsolják be a taxiórát. Voltak olyan dolgozók is, akik előre "pörgették" a taxiórát.

Volt olyan taxis is, aki az utastól nagy címletű bankjegyet vett át, de azt állította, hogy csak kisebb címletet kapott, illetve megesett az is, hogy más, jóval értéktelenebb valutában adott vissza.

A taxisok az idén több mint kétszáz alkalommal tagadták meg az ellenőrzést. Összesen kilenc BKK-s személyszállítási ellenőr végez helyszíni ellenőrzéseket, egy pedig az akciókat szervezi, illetve a hatóságokkal tartja a kapcsolatot. Az elmúlt egy évben több mint négyszázszor szerveztek közös ellenőrzést a hatóságokkal. A feltárt jogsértések alapján a BKK az intézkedésekre jogosultaknak közel 2700 intézkedési indítványt küldött.

Jó hír azonban, hogy javult a helyzet a Liszt Ferenc repülőtéren. A Sziget Fesztivál miatt még mindig sok turista tartózkodik a fővárosban, ilyenkor rendszerint megemelkedik az utaspanaszok száma is – írja az MTI.

Kommentek:

Top 0