• Élet
Faktor

Gondolta volna? A szex az agyának is jót tesz!

Egy friss kutatásból kiderül, hogy a romantikázás is fejleszti az emlékezőképességünket: ötven év felett a rendszeres szex jelentősen javítja az agyi funkciókat, hasonlóan a keresztrejtvényfejtéshez.

Az Oxfordi és a Coventryi Egyetem kutatói vizsgálatuk során 50 és 83 éves kor közöttieket, 28 férfit és 45 nőt kérdeztek meg arról, milyen gyakran élnek szexuális életet.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Ezt követően azt vették észre, hogy lényegesen jobban végeztek a teszteken azok, akik legalább hetente egyszer élnek szexuális életet. A Journals of Gerontology című szaklapban bemutatott tanulmány szerint a nemi életet gyakrabban élőknek jobbak a nyelvi képességeik és jobb az emlékezőképességük is, mint a szexuálisan passzívabbaknak.

  "Valószínűleg a szexuális aktivitás összefügg a jobb kognitív képességekkel" - állítja a tanulmány.

  "Az emberek nem szeretnek arra gondolni, hogy az idősebbek is élnek nemi életet. Ezen a hozzáálláson változtatnunk kell, és figyelembe kell venni a szex pozitív társadalmi hatását az ötven éven felüliekre"

  - mondta Hayley Wright, a kutatás vezetője.

  A kutatók a továbbiakban biológiai indokokkal akarják megalapozni a megállapított összefüggést. Azt kutatják, vajon az olyan hormonok, mint a dopamin és az oxitocin befolyásolják-e a szex és az agyi funkciók közötti összefüggést.

  Kommentek:

  Top 16