• Belföld
Faktor

Segíteni akart a BKK-nak a tini, a rendőrség vitte el

A fiatal egy amatőr hibát vett észre.

Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök azt a fiatalt, aki észrevett egy „rést” BKK online értékesítési rendszerében, és 50 forintért vett egy bérletet – állítása szerint jó szándékkal, hogy tesztelje, valóban működik-e a sebezhetőség. Működött, és ezt percekkel később jelezte is a Budapesti Közlekedési Központnak. Választ nem kapott, cserébe viszont feljelentették.

Az Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette a 24.hu információját és azt mondta, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információs rendszer vagy adat megsértése miatt indított nyomozást, amelynek határideje szeptember 15.

Az ügynek egy gyanúsítottja van, aki a továbbiakban szabadlábon védekezik. Ennél többet azonban – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem árultak el. A 24.hu úgy tudja, hogy a fiatalt éjjel állították elő.

A feljelentett hekker azt írta magáról egy Facebook-posztban, hogy 18 éves és csak egy „most érettségizett átlagos gyerek”.  Azt mondta, semmit nem kezdett a bérlettel, ugyanis még csak nem is él Budapest közelében, soha nem használt egy fővárosi járatot sem.

Célja csupán annyi volt, hogy jelezze a BKK-nak a hibát annak érdekében, hogy megoldhassák azt és más ne használja ki. Szerinte egy amatőr hibát vett észre, amit sok ember kihasználhatott volna.

Kommentek:

Top 0