• Belföld
Faktor

Hihetetlen trükk: rendőrnek adták ki magukat a kegyetlen rablók, fiatalokra támadtak

A diákokat megverték és kifosztották.

Vádat emeltek két férfivel szemben, akik rendőrnek adták ki magukat januárban francia diákok előtt, akiket megtámadtak az értékeikért, pár nappal korábban pedig egy veszekedés miatt súlyosan bántalmaztak egy férfit.

A 22 és 24 éves férfi január 17-én éjjel a VII. kerületi Dob utcában autóval elhajtottak egy francia diákokból álló, ötfős társaság mellett. Megbeszélték, hogy tőlük akár erőszakkal is értékeket szereznek - írja az Ügyészség. Kiszálltak a kocsiból, majd rendőri intézkedést színlelve, a társaságot „Big problem, police, police!” felkiáltással megállították, miközben igazolványnak tűnő tárgyat mutattak nekik. Ezután az egyikük megpróbálta lerántani az egyik diáklány válláról a táskáját, a sértett azonban nem engedte. Ezt követően az egyik fiúnak a kabátzsebeit kutatta át értékeket keresve, és onnan egy irattartót, illetve egy mobiltelefont vett ki úgy, hogy közben a kabát el is szakadt. A sértett ellenkezett, ezért a vádlott őt combon rúgta.

Mindeközben társa, a másik vádlott belökte egy kapualjba a társaság harmadik tagját, és megpróbálta a nadrágja zsebeiből kivenni az irattartóját, valamint a mobiltelefonját. Mivel ellenkezett, a vádlott ököllel orron ütötte őt, majd egy másik diákot is megütött.

A vádiratban szerepel továbbá egy másik bűncselekmény is: eszerint a vádlottak a fenti esetnél három nappal korábban, szintén a VII. kerületben egy veszekedés hevében olyan súlyosan bántalmaztak egy férfit, hogy többszörös arccsonttörést szenvedett.

Kommentek:

Top 0