• Krimi
Faktor

Rendőrautó alakú táblát loptak

Először csak megrongálták, akkor megjavították, és újra kitették. Egy hétig sem volt kint, és most szombaton ellopták. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn szeretett volna sajtótájékoztatót tartani a tábla mellett, de így kénytelenek voltak a főkapitányságra menni.

A tábla egy rendőrautót ábrázolt szemből, és két hete rongálták meg először. Egy ilyen fotófóliával borított tábla 160 ezer forintba kerül. Erős és rugalmas anyagból készítik, fém állványra és beton súlyra raknak. A szombaton ellopott táblát október 22-én rakták ki, és másnap már meg is rongálták. Akkor körülbelül 20 ezer forintért megjavították, egy fa hátlappal erősítették meg, és múlt kedden újra kirakták. Szombatra azonban már csak az állványzata maradt a helyén.

A tábla a 76-os főúton volt az Alsónemesapáti közelében lévő kanyarban. Rossz időben rendszeresek voltak itt a balesetek. Amíg a tábla kint volt, egyetlen baleset sem történt a kanyarban. Mióta szombat hajnalban ellopták, négy balesethez hívták a rendőröket - írja az MTI.

Zalában néhány helyen volt korábban rendőrt formázó, életnagyságú tábla is kiállítva, de azokat is megrongálták.

Top 0