• Belföld
Faktor

Tragédia Újpesten: 21 éves rendőr vesztette életét

Mátyás Balázs Tamást gyászolja a rendőrség, aki több kollégájával együtt balesetet szenvedett péntekre virradó éjjel Újpesten.

Két rendőrautó karambolozott a Fóti út és a Leiningen Károly utca sarkán. A balesetet szenvedő négy egyenruhás közül a 21 éves Mátyás Balázs Tamás a helyszínen belehalt sérüléseibe, három társa végtagsérülésekkel megúszta a durva ütközést.

Egyelőre vizsgálják, hogy a lámpás kereszteződésben egyszerre áthaladó járőrkocsik miért nem vették észre egymást.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Blikk úgy tudja, a fiatal rendőr utasként ült a kocsiban, amely az ütközés után egy jelzőlámpát is kidöntött, majd egy kerítésbe fúródott. A lap információi szerint a két rendőrautóban ülő egyenruhásokat ugyanarra a címre riasztották, ahová a baleset helyszínétől ugyanazon az úton kellett volna továbbhalad­niuk. Éppen ezért elképzelhető, hogy mind a ketten megkülönböztető jelzést használva közelítették meg a kereszteződést. Meglehet, hogy saját szirénájuktól nem hallhatták meg a másik rendőrautó megkülönböztető jelzését.

    A 24.hu úgy tudja, a XV. kerületi járőröknek zöld lámpája volt, IV. kerületi kollégáiknak viszont piros. Ez azért fontos, mert ha egy kereszteződésbe két egyaránt megkülönböztető jelzést használó rendőrautó érkezik, akkor egyenrangúnak számítanak és a közlekedési lámpa dönt arról, melyiknek van elsőbbsége. Ha nincs lámpa, akkor a táblák.

    A Központi Nyomozó Főügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytat nyomozást. Gyanúsított kihallgatására még nem került sor – közölte a rendőrség.

    Kommentek:

    Top 16