• Külföld
Faktor

Büntetőcédulát író rendőrt lőttek agyon

Egy nap alatt kétszer lőttek rendőrökre az Egyesült Államokban - az egyik áldozat belehalt fejsebébe.

Fotó: Europress / Jewel Samad - AFP

Fotó: Europress / Jewel Samad - AFP

Az egyik támadás a texasi San Antonióban történt. Ismeretlen fegyveresek rálőttek egy rendőrre, aki autójában ülve töltötte ki a közúti szabálytalanságot rögzítő dokumentumokat. A rendőr meghalt, a tettesek elmenekültek.

Néhány órával később a Missouri állambeli St. Louisban történt egy hasonló eset. Ott is a rendőrautóban ülő emberre nyitottak tüzet egy mellette elhaladó autóból. A rendőrt kétszer arcon lőtték. Túlélte a támadást, de az állapota válságos.

Mindkét támadás úgy történt, hogy a rendőröknek arra se volt idejük, hogy reagáljanak rá.

Az elmúlt hónapokban az Egyesült Államokban számos, rendőrök elleni támadás történt, ami miatt a rendőrök erők a korábbiaknál is körültekintőbben teljesítenek szolgálatot. A támadások kiváltó oka feltehetően az volt, hogy előzőleg rendőrök afroamerikaiakat öltek meg intézkedéskor.

Az legsúlyosabb eset július 7-én történt a texasi Dallasban: egy afroamerikai férfi demonstráció idején tüzet nyitott rendőrökre, és ötöt közülük megölt, hetet pedig megsebesített, megsebesült két civil is. Tíz nappal később egy louisianai városban egy ugyancsak fekete férfi, aki korábban a tengerészgyalogságnál szolgált, három rendőrt ölt meg és hármat megsebesített. November elsején pedig Iowában történt egy ilyen eset: két rendőrt gyilkoltak mag.

Kommentek:

Top 0