• Belföld
Faktor

Rémálommá vált az iskolai kirándulás egy Veszprém megyei osztálynak

A kísérő tanár részegen tombolt, több diákot is megvert és a lányokat is zaklatta.

Kellemes kiruccanásnak ígérkezett, ám rémálommá vált az iskolai kirándulás egy Veszprém megyei középiskolai osztály számára. A kísérő tanár ugyanis, a diákok elmondása szerint, részegen tombolt, és bántalmazott négy fiú diákot.

Képünk csak illusztráció

Képünk csak illusztráció

Ezenkívül az exrendőrt azzal is megvádolták a gyerekek, hogy kifogásolható módon bánt a lányokkal. Az egyik érintett édesanyja, Ildikó először a Music FM reggeli adásában taglalta a fia által átélt borzalmakat.

A tinédzserek Balatonszárszó felé vették az irányt vasárnap, hogy kipihenjék az egész éves fáradalmakat. Az osztályfőnök a diákok egyik tanárát kérte fel, hogy ügyeljen rájuk, amíg tart a kirándulás. S. G. az édesanya elmondása szerint már a vonaton elkezdte megalapozni azt a hangulatot, ami később igen komoly bajba sodorta. Ildikó úgy hallotta, ahol tudott, igyekezett alkoholhoz jutni a tanár: akkor is kocsmázni ment, amikor a gyerekek fagylaltjaikra vártak. Később a szálláson minden fiútól elkobozta a táskákba rejtett alkoholos italokat.

– Éjfél tájékán a fiam szobájából az egyik barátja kiment a folyosóra. Útközben összefutott a tanárral, megkérdezte tőle, hogy mi a helyzet? Erre már csattant is az első pofon – kezdte a Blikknek Ildikó. – Két akkora ütést vitt be neki, hogy elvágódott a földön. A fiamék kinyitották az ajtót a csattanás hangjára, majd a tanár feléjük indult. Egyiküket mellkason vágta, míg egy másik gyereket a lábánál fogva rántott le az ágyról. A fiam a fal mellé húzódott menedéket keresve: a fejét takarta, így csak a combját érte el.

A tinédzsereknek végül sikerült kiszorítani az őrjöngőt a szobából. Az ablakon át kiabáltak segítségért. A randalírozásnak az osztályfőnök vetett véget, aki rendőrt hívott.

– Egy órán át vizsgálódtak, majd elküldték a szállásról – mesélte a háborgó szülő, aki, a három másik, állításuk szerint bántalmazott diák családjával együtt feljelentést tett.

A Blikk úgy tudja, a tanárt felfüggesztették a munkavégzés alól.

– Az ügyben a Veszprémi Rendőrkapitányságon tettek feljelentést. Az iratok áttétele a Siófoki Rendőrkapitányságra folyamatban van – közölte a rendőrség.

Kommentek:

Top 0