• Autó
Autószektor

Rekordszámú Szent Gertrúd díjat ad át idén Kiss Norbi

A kétszeres Európa bajnok autóversenyzőnket, Kiss Norbit ismerők már tudják, hogy a természet és állatvédőként is aktív sportember, a karácsonyi ünnepek közeledtével egyre többször tesz eleget állatvédő alapítványa, a Macskaárvaház körüli feladatoknak.

Mint Norbitól megtudtuk, minden évben az egyik legkedvesebb ilyen feladat a december 8-9-én megrendezett Felis Hungarica Nemzetközi Macskakiállítás keretében átadott állatvédelmi kitüntetések díjazottainak kiválasztása, és maga a két napos nemzetközi macska show-val egybekötött díjátadó ceremónia megszervezése. 

Annak idején a Macskaárvaház Alapítvány hozta létre a Szent Gertrúd díjat, amit az időszámításunk szerint VII. században élt, az akkori kor egyik legvagyonosabb európai "üzletemberének" lányáról, a később szentté avatott Nivelles-i Gertrúdról neveztek el, aki Európa első ismert macskamenhelyét létrehozta

- meséli lelkesen Norbi. 

A Szent Gertrúd díjat azóta komoly kuratórium döntése alapján adjuk át, az én szavazatom is csak egyet ér, de azt a hagyományt megőriztük, hogy a díjazottak tőlem veszik át az elismerést, amely ceremónia minden évben sok érdeklődőt és médiát is vonzó kedves program. 

Szent Gertrúd Forrás: Autószektor

Szent Gertrúd Forrás: Autószektor

Kiss Norbi elsőként a Formula magazinnak számolt be arról, kik kapják meg tőle a térség legjelentősebb állatvédelmi elismerését:

- Udvariasságból először azokat a nagyszerű hölgyeket említeném, akiket idén a Szent Gertrúd díjra jelöltünk - mondja Norbi. Ő Mészáros Beatrix üzletasszony, a Mátrai Erőmű Zrt. felügyelőbizottság elnöke, aki számos alkalommal önzetlenül segítette alapítványunk munkáját, ráadásul idén a helyszínen drukkolt a hungaroringi Európa bajnoki futamomon - meséli mosolyogva a kétszeres Európa bajnok, hozzátéve: szintén kitüntetjük Balázs Nórát, a Pélyi Mezőgazdasági Zrt. vezetőjét, mert Nóráék cégénél rendkívül szimpatikus zöld folyamatok zajlanak, kezdve a biogazdálkodástól a szívemhez különösen közel álló vegán tésztafajták forgalmazásáig. A harmadik hölgy Tóth Judit a világ egyik leghíresebb burma macska tenyésztője, aki hosszú évek óta nem csak lehetőséget biztosít rendezvényein, árva állataink gazdisodására de megszámlálhatatlan alkalommal segített minket és más alapítványokat is állatmentő munkájukban.

Különleges név az idei díjazottak listáján Gender Tamás, a Gender Racing Team tulajdonosa, aki nem csak személyében, de Európa szerte elismert  forma autós csapatának tagjai, versenyzői nevében is elkötelezte magát az állatvédelem támogatása mellett. Neki a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja "kollégaként" fogja átadni a kitüntetést, mert talán kevesen tudják, hogy Kiss Norbi megszámlálhatatlan túraautós sikere mellett Formula Renault magyar bajnoki címet is magáénak tudhat. 

Kiss Norbi és Mészáros Beatrix Forrás: Autószektor

Kiss Norbi és Mészáros Beatrix Forrás: Autószektor

Szintén különleges név a listán Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere, aki Magyarországon elsőként kívánja bevezetni városában az állatvédelmi oktatást és polgármesterként zéró toleranciát hirdetett az állatkínzással szemben. A hatvani polgármester egyébként nem csak lelkes állatbarát, de elismert veterán autó restaurátor, és lelkes autósport rajongó: ő is több alkalommal a helyszínen drukkolt családjával együtt Kiss Norbi magyar világsikerének. 

Szintén Szent Gertrúd díjat kap Pál Laca macskatenyésztő, és fotóművész akinél többet kevesen tettek a macskák védelméért Magyarországon, Dr. Filip Dániel kutató állatorvos, üzletember, a Qebeck nevű magyar tulajdonú, természetes alapú étrend kiegészítő termékeket gyártó cég vezetője, Kapin Richárd, a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű civilszervezet alapítója, Zele Sándor üzletember, a Zele-Bau nevű építőipari vállalkozás tulajdonosa, aki felújította a Kápolnai Macskaárvaház épületét, valamint Gruber Péter a Style Magazin egyik tulajdonosa, üzletember, aki folyamatos önkéntes munkával segíti az állatvédelmet. 

Kiss Norbi és Horváth Richárd polgármester Forrás: Autószektor

Kiss Norbi és Horváth Richárd polgármester Forrás: Autószektor

Kiss Norbi elmondta: december 8-án és 9-én Budapesten a China Mart-ban, az Ázsia Center mellett, ő maga is szeretettel vár, aki találkozni, beszélgetni szeretne vele vagy bármilyen módon tenni kíván az állatvédelem ügyéért, esetleg a Macskaárvaház mentett állatai közül szeretne örökbe fogadni egy nehéz sorsú macskát. 

Kiss Norbi azt is elmondta: legjobban annak örül, hogy soha még annyi díjazott nem volt, mint idén lesz, ami azt jelzi: Magyarországon is egyre többen járnak elöl az élet legkülönbözőbb területein az állatok, a természet védelmében.

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára: www.autoszektor.hu

Kommentek:

Top 0