• Sport
Gyöngyösi Lilla

Rekordot döntött a 105 éves biciklista - videó

A francia Robert Marchand korábban is rekordernek számított a 100 éven felüliek kategóriájában, most a 105 éven felüliek között állított be új rekordot.

A 105 éves biciklista azzal lett rekorder, hogy több mint 14 mérföldet (22,5 kilométert) tett meg egy óra alatt egy körpályán.

Marchand az első rekordját a 100 éven felüliek között állította fel 2012-ben, majd saját magát verte meg két évvel később, amikor 16 mérföldet tett meg. Bár a mostani eredménye ettől elmarad, a direkt a számára létrehozott 105 éven felüliek kategóriájában csúcstartónak számít.

A férfit több száz rajongó biztatta, amikor a Párizshoz közeli pályán 92 kört teljesített. „Nem vettem észre, hogy már csak 10 percem van hátra” – mondta. „Különben gyorsabban mentem volna, és jobb eredményt értem volna el. Most arra várok, hogy legyen egy kihívóm.”

EZT IS AJÁNLJUK:

    A férfi fiziológusa azt mondta, Marchand gyorsabb is lehetett volna, de elkövetett egy hibát: az utóbbi hónapokban vegetáriánus lett, mivel sokkolták, hogy milyen kegyetlenül bánnak az állatokkal – írja a Guardian.

    A férfi Amiens-ben született, tűzoltóként dolgozott, mielőtt Venezuelába, majd Kanadába költözött. A 60-as években tért vissza Franciaországba, ekkoriban nem volt ideje sportolni a munkája miatt. Csak 68 évesen kezdett el versenyszerűen biciklizni.

    Marchand edzője azt mondja, nem lepné meg, ha a férfi a jövőben is biciklizne, bár sosem tervez előre. „A személyiségéhez szorosan hozzátartozik, hogy célokat tűz ki maga elé. Ha bejelenti, hogy meg akarja dönteni a rekordját, én állok elébe. Robert gyönyörű példa lehet mindannyiunk számára” – mondta. 

    Kommentek:

    Top 16