• Külföld
Faktor

Rejtélyes széfet loptak el a drogbáró házából

Egy széfet találtak Pablo Escobar, egykori drogbáró Miami Beach-i háza alatt. A házat 2014-ben egy házaspár vette meg 10 millió dollárért. Néhány napja kezdték a bontást.

A munkások találták meg a széfet a ház alatt. Az egyik földszinti helyiség márványlapjai alatt volt elrejtve. A házaspár nem tudta megnézni, mi lehetett a rejtélyes széfben, ugyanis ellopták, mielőtt odaértek. A rendőrség segítségét kérték, nyomozás indult.

 

Pont azért vettek fel munkásokat, hogy rejtett kincsek, készpénzt keressenek a házban vagy a kertben. Pablo Escobar többi házában rengeteg rejtett értéket találtak korábban, ebben bízott a házaspár is. Körülbelül 2,9 milliárd forintért vették meg a házat. Escobar állítólag nem lakott huzamosabb ideig a saját mólóval rendelkező Miami Beach-i rózsaszínű villájában, de többször aludt ott - írja a Telegraph.

Escobar volt a világ egyik leggazdagabb embere. Az ő drogkartellén keresztül érkezett az Egyesült Államokba importál kokain legnagyobb része a 80-as években és 90-es évek elején. Escobart 1993-ban lőtte le egy rendőr. A most bontott házat 1980-ban vette, de 1987-ben elkobozták tőle a hatóságok.

Top 0