• Külföld
Maksa Mónika

Rejtélyes öltönyös halottat találtak a hegyen

Manchester közelében találtak egy ismeretlen férfi holttestére még decemberben. Azóta sem tudják azonosítani, mert semmilyen iratot nem találtak nála.

Az idős férfira elegáns ruhában találtak rá a város melletti Indiánfej-hegy csúcsán. A férfinál semmilyen irat nem volt, zsebében azonban 130 font (több mint 50 ezer forint) készpénzt találtak.

Az Indian's Head hegycsúcs. Forrás: Wikipédia

Az Indian's Head hegycsúcs. Forrás: Wikipédia

A rendőrség egyelőre nem tudta beazonosítani a férfit, annyit azonban kiderítettek, hogy több száz mérföldet utazott, mielőtt meghalt. Az egyik londoni köztéri biztonsági kamera felvételén ismertek rá, az Ealing Broadway állomás közelében.

EZT IS AJÁNLJUK:

    John Coleman nyomozó szerint egyedi esettel állnak szemben. Azt mondta, hogy nagyon szomorú, hogy a férfi még mindig ismeretlen, hiszen a családja nem tud a haláláról.

    A biztonsági kamerákkal nyomon követték a 70 év körüli férfi útját Londonból a manchesteri hegyig. Manchesterben pedig tanút is talált a rendőrség. A férfi egy pub tulajdonosánál érdeklődött arról, hogy hogyan lehet a hegyre feljutni. A tulajdonos arról számolt be, hogy a férfi északi akcentussal beszélt.

    A férfit mások is látták hegymászás közben. Amikor elindult, a szemtanúk szerint nagyon rossz volt az idő. A férfi testét egy hegyen sétáló ember találta meg. Azt mondta, hogy az idős ember a földön feküdt, kezei teste mellett voltak, feje pedig a hegycsúcs felé nézett. Elegáns kék kabátot, fehér inget és fekete belebújós cipőt viselt.

    Coleman nyomozó szerint lehetséges, hogy a férfi fiatalon azon a vidéken élt, és újra ellátogatott oda. De kiléte mellett egyelőre az is rejtély, hogy mi vonzotta a hegyre – írja az Independent.

    Top 16