• Krimi
Faktor

Régiségkereskedőnek adták ki magukat

A debreceni nyomozók elfogták azt a párt, akik több lakásba azzal csengettek be, hogy antik tárgyakat vásárolnának. Egy idős férfitől ellopták értékeit.

Egy nő tett bejelentést arról, hogy egy gyanús férfi és nő régiségvásárlás ürügyén csengetett be debreceni lakásába. A nő beengedte őket és megmutatta egyik antik bútorát és ékszereit a párnak, szerződést is aláírt a pár férfi tagjával, valamint odaadta az arany ékszereit. A nőnek azonban feltűnt, hogy a hívatlan vendégek furcsán viselkednek, így visszakérte értékeit, erre a pár sietősen távozott. A bejelentő ezután hívta a rendőrséget.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Kiderült, hogy a "régiségkereskedők" ugyanaznap becsengettek egy közeli lépcsőházban élő idős férfi lakásába is. A párt a 87 éves férfi beengedte, hogy megnézzék régiségeit, azonban a férfi figyelmét elterelték és pénzt, valamint arany ékszereket vittek el tőle. Majd egy másik közelben lakó nő lakásába is bejutottak ezzel az ürüggyel, azonban onnan nem vittek el semmit.

A rendőrök a személyleírások alapján azonosították a férfit és nőt. A debreceni nyomozók a nőt budapesti lakásában elfogták, a társáról pedig kiderült, hogy hasonló csalás miatt előzetes letartóztatásban van - írta a police.hu.

Top 0