• Kultúra
Faktor

Református énekek koncertje lesz a Müpában

Református zsoltárok, dicséretek és kórusművek hangzanak el a Kárpát-medencei Egyesített Református Kórus hangversenyén július 2-án a Müpában.

Illusztráció

Illusztráció

A XV. Református énekek hangversenyen Arany János, Berkesi Sándor, Süll Kinga (Felvidék), Erdélyi Dániel és Oláh Gábor vezényel, orgonán Finta Gergely, a Deák téri evangélikus templom orgonaművésze játszik.

A ma már 370 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusba a magyar énekkarok mellett évről évre meghívást kapnak a felvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi és délvidéki kórusok.

A hangversenyen a közönség több alkalommal együtt énekel a kórussal. A zenei blokkok elején a bibliai igéket Bagdy Emőke professzor olvassa fel, az igéket Fekete Károly tiszántúli református püspök válogatta - írja az MTI.

A Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepét 2002 óta azzal a céllal rendezik meg minden évben, hogy a reformátusok használatára kiadott énekeskönyv zsoltáraiból és énekeiből professzionális előadók tolmácsolásában koncertfelvétel készüljön.

Kommentek:

Top 0