• Külföld
CsR

Recsegtek a falak, sétálni kezdett az ágy - így élték meg az olaszországi földrengést, halottak is vannak

Legalább két halottja van az Olaszország középső részét szerda hajnalban sújtó erős földrengésnek, a RAI állami televízió közlése szerint a halálos áldozatokat a Marche tartománybeli Arqata del Tronto kis hegyi településről jelentették.

Legalább hat halottja van az Olaszország középső részét szerda hajnalban sújtó erős földrengésnek. Számos sérültje is van a természeti csapásnak a Rieti tartománybeli, Rómától 140 kilométerre északra fekvő Amatrice kisvárosban. Az Appenninek-hegységbeli, 2500 lakosú kisváros a Gran Sasso természetvédelmi területen fekszik.

Sergio Pirotti polgármester szerint a település fele romokban hever. A polgármester azt is mondta, hogy emberek szorultak a romok alá, összeomlott egy híd és a földcsuszamlások miatt nehéz megközelíteni a várost - mindezekről Pirotti sírva beszélt. Elmondta, hogy a település központi sétálóutcája megsemmisült. Tűzoltókra és helikopterekre van szükség.

A földmozgásban több kórház is megrongálódott. Az amatricei intézetből a betegeket biztonságos helyre kellett szállítani, és több más településen is hasonló intézkedésre kényszerültek.

Az emberek azt mondták, hogy szörnyű volt megélni a földrengést, a falak recsegni kezdtek, a könyvek pedig potyogtak a polcokról. Mások arról számoltak be, hogy olyan volt, mintha az ágy átsétált volna az egész szobán - írja a Guardian.

A földrengést Rómától Nápolyig megérezték, a fővárosban is többen a házakból az utcákra menekültek. Egy órával később, hajnali fél öt után nem sokkal egy újabb, 5,4-es rengés Norcia és Castellucci városát érintette. Matteo Renzi miniszterelnök szóvivője Twitter-fiókjában azt közölte, hogy a kormány felvette a kapcsolatot a polgári védelmi hatóságokkal.

Kommentek:

Top 0