• Belföld
Faktor

Razziákra számíthatnak a kereskedők

Tavaly a fényfüzér volt a legproblémásabb termék. 32 fényfüzérből 31-et veszélyesnek tartott a fogyasztóvédelem. A kereskedők idén is országszerte számíthatnak ellenőrzésre a karácsonyi bevásárlási hullám idején.

Elsősorban a nagy üzletláncokban, bevásárlóközpontokban, karácsonyi vásárokon, piacokon vizsgálják majd a termékeket. A legtöbb esetben árfeltüntetéssel, az akciós ajánlatok valóságtartalmával és termékek biztonságával van baj. Az egyes termékeket - ahogy mindig - most is laboratóriumban vizsgálják majd. Mivel tavaly szinte minden megvizsgált karácsonyi fényfüzért veszélyesnek tartottak, várható, hogy idén is ellenőrizni fogják őket.

Karácsonyi vásár Berlinben

Karácsonyi vásár Berlinben

Perger Mónika, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főosztályvezető-helyettese szerdán tartott sajtótájékoztatót. Elmondta, hogy tavaly összesen 800 ellenőrzést végeztek el, és 270 esetben találtak valamilyen hiányosságot. A leggyakoribb probléma tavaly a helytelen árfeltüntetés volt. De blokkot, nyugtát vagy számlát is ritkán adtak a vásárlás után a kereskedők. Gyakori volt még a vevő átverése, egy-egy vásárlásnál átlagosan 200 forinttal verték át őket. A vizsgált karácsonyfa-vásárok 20%-ánál volt valamilyen szabálysértés.  

Top 0