• Krimi
Faktor

Ámokfutást rendezett a káposzta fesztiválon, börtönbe megy

Egy 26 éves tolcsvai férfi rúgott be annyira, hogy végül börtönnel "jutalmazták".

Május 13-án tartották a Töltöttkáposzta Fesztivált Rátkán. A tolcsvai férfi rengeteg alkoholt ivott, majd részegen elhatározta, hogy szerez magának egy járművet, amivel haza tud jutni. Bement egy családi ház riglivel zárt udvarára és ott beült az udvaron álló autóba. Amint beindította, felébredtek a zajra a háziak és kimentek az udvarra. A vádlott ettől úgy megijedt, hogy a hátramenetbe kapcsolt autóval akart elhajtani, de nekiütközött a háznak, amelyben 150 ezer forint kár keletkezett. Ezután elszaladt a helyszínről.

Fotó: Ügyészség

Fotó: Ügyészség

Mégsem tett le róla, hogy járművet szerezzen, ezért bement egy másik ház udvarára és a tárolóból elhozott egy elektromos kerékpárt. Erre felült és a kerteken keresztül, árkon-bokron áthajtva próbált hazajutni.

Út közben bement egy újabb házba és a borospincéjéből 17 ezer forint értékű bort hozott el. A járművel azonban a magas növényzetben felborult, ezért azt otthagyta a mező közepén és gyalog folytatta útját.

A rendőrség másnap otthonában találta meg és őrizetbe vette. Az ügyészég az előző büntetéséből alig egy évbe szabadult különös visszaeső férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A vádlottat 3 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélték - tájékoztatott az ügyészség.

Kommentek:

Top 0