• Krimi
Faktor

Rátámadt az Uber-sofőrre és megpróbálta tönkretenni az autóját a részeg orvosnő

A Miamiban készült videón a nő először megtámadja a sofőrt, majd az autóját próbálja tönkretenni. Nem tartóztatták le, de a munkáját elveszítheti, és az Uber is letiltotta a hozzáférését a szolgáltatáshoz.

A konfliktus állítólag abból alakult ki, hogy a részeg nő egy olyan Uber-autóba akart beszállni, amit nem ő hívott. A videón a nő először meg akarja pofozni a sofőrt – aki végig a rendőrség kihívásával fenyegetőzik –, ezután pedig megpróbálja ágyékon rúgni. A férfi igyekszik távol tartani magától a nőt, majd a földre löki. A nő ezután beszáll az autóba, és kihajigál belőle mindent, ami a keze ügyébe kerül, miközben azt kiabálja: „elvesztettem az eszemet”. Majd kiszáll, és elsétál.

A videó leírása szerint ezt követően taxiba ült, amiből a rendőröknek kellett kiszednie. Nem követte a rendőrök kéréseit, megpróbált elsétálni, amiért megbilincselték. Az egyik rendőrt is meg akarta rúgni, és csak a rendőrautóban kezdett el sírva bocsánatot kérni, és könyörögni, hogy ne tartóztassák le, mert különben elvesztené az orvosi engedélyét. Az Uber sofőr elfogadta, hogy a vádemelés helyett készpénzben kárpótolják: „sírt és bocsánatot kért mindenért” – mondta a sofőr.  

A videó internetre kerülése után hamar kiderítették, ki volt türelmetlen utas: a 30 éves Anjali Ramkisson, aki negyedéves neurológus rezidens egy miami-i egészségügyi központban – írja a Local10. A nő az őt megkereső újságíró kérdésére csak annyit mondott: „a munkáltatóm arra kért, hogy ne tegyek semmilyen nyilvános kijelentést”.

A nő ellen nem indult eljárás, és a rendőrség sem vizsgálódik, de az állását könnyen elveszítheti: felfüggesztették, és semmilyen orvosi feladatot nem végezhet. A kórház szóvivője azt mondta, „a kórház belső vizsgálatot indított. Ennek eredménye dönti el, hogy teszünk-e bármilyen fegyelmi lépést, ideértve a munkaviszony megszüntetését.

Az Uber letiltotta a nő hozzáférését a szolgáltatáshoz. Közleményükben azt írták, „az Uber a közösség minden tagjától elvárja a tiszteletet és a kölcsönös udvariasságot, és a legkisebb zaklatást és bántalmazást sem toleráljuk”.

Top 0