• Külföld
Faktor

Rothadó banánokkal zaklatták az afro-amerikai diákokat

A washingtoni Amerika Egyetem kritikák kereszttüzébe került, miután az afro-amerikai diákok szerint semmit nem tett azért, hogy megfékezze a rasszista jellegű támadásokat.

Egyszer egy gólya hálószobájának ajtaja előtt hagytak egy rothadó banánt, máskor péniszt ábrázoló rajzot szögelltek az ajtójára – írja a Huffington Post.

Előfordult olyan eset is, hogy egy hallgatót rohadt banánokkal dobáltak meg a fehér diákok. Egy diákok jogait védő szervezet szerint az egyetemen lassan divattá válik az afro-amerikai diákok folyamatos zaklatása. A tendencia tavaly kezdődött, amikor rasszista feliratokkal borították be a fekete diákok hálótermeinek ajtaját.

Az egyetem ezzel szemben szinte semmit nem tesz a támadások megállításáért. Egyetlen vizsgálatot indítottak el, de azt sem tudni, melyik ügyben, vagy hogy milyen adatokat gyűjtöttek be eddig. Emellett egy beszélgető estet is szerveztek a témában, de ezt nem hirdették meg.

„A fekete nőket folyamatosan fenyegetik a campuson, a támadásuk már gyakorlattá vált. Az egyetem pedig semmit nem tesz.”

- mesélte az egyik diák.

Kommentek:

Top 0