• Krimi

"Annyi embert akart megölni, amennyit csak lehet" a rasszista ámokfutó

Hárman meghaltak, egy negyedik férfi pedig megsebesült, amikor a felfegyverzett fekete férfi lövöldözni kezdett Kaliforniában.

Fotó: Europress / Fresno Police - AFP

Fotó: Europress / Fresno Police - AFP

A 39 éves Kori Ali Muhammad 16-szor lőtt 90 másodperc alatt Fresnóban. Szemtanúk szerint egy nagy fegyver volt nála, amit többször újratöltött a lövöldözés közben. Bár a férfi a letartóztatásakor azt kiabálta arabul, hogy „Isten a legnagyobb”, a rendőrség szerint nem terrortámadásról, hanem rasszista indíttatású merényletről van szó.

A férfi a közösségi médiában is gyakran hangoztatta, mennyire utálja a fehéreket és a kormányt.

Annyi embert akart megölni, amennyit csak lehet

- mondta a nyomozás vezetője. Szerinte véletlenszerű erőszakos cselekményről van szó, amit senki nem provokált ki.

Mind a négy áldozat fehér ember. Egyikük, egy kétgyerekes apuka egy autóban ült, és éppen az első napját töltötte új munkahelyén.

Muhammad apja azt mondta, a fia abban hitt, hogy hamarosan háború tör ki a fehérek és feketék között, aminek ő is a részese. A beceneve Fekete Jézus volt.

A férfit azért is körözték, mert múlt héten megölte egy motel biztonsági őrét. Ezért most összesen négy gyilkosságért és két gyilkossági kísérletért kell felelnie - írja a BBC.

A város muszlim vezetője szerint Muhammad nem az iszlám nevében cselekedett, nem is ismerték őt. „Ő nem tükrözi a közösségünk szellemiségét. Ne keverd össze őt a muszlim szomszédoddal, muszlim osztálytársaddal vagy munkatársaddal. Mi keményen dolgozunk a közösségünk és az országunk felemelésén.” Az 500 ezer lakosú Fresnóban csupán 1800 muszlim él.

Kommentek:

Top 0