• Külföld
Faktor

Míg a család nyaralt, a szomszédok lefestették a házukat

Nem mindennapi lakóközösségi összefogásra került sor a washingtoni Teninóban: míg az afro-amerikai Phillips-család nyaralt, a szomszédaik lefestették a házukat, amelyre valaki rasszista feliratokat fújt.

Illusztráció

Illusztráció

Az ismeretlen tettes azután graffitizte össze Phillipsék házát, hogy a család elment nyaralni: rasszista szlogeneket és a Ku-Klux-Klan szimbólumát is felfújta a falra. A vandalizmus nyomait másnap reggel a szomszéd, Heidi Russel vette észre - írja az Independent.

"Sírni akartam, mikor megláttam. Borzalmas volt! Csak az foglalkoztatott, hogy még azelőtt eltüntessük, mielőtt a család hazaér. Kicsi gyerekeik vannak."

- mesélte a nő.

Russell felkereste a szomszédokat, és az önként jelentkezőkből hamar összeállt egy lelkes festőcsapat. Így sikerült eltüntetniük a rasszista megnyilvánulásokat a család hazaérte előtt - de azért a ház tulajdonosát, Marvint tájékoztatták a támadásról. A férfi azt mondta, az egészben az a legijesztőbb, hogy fogalma sincs, ki volt az elkövető. Russellnek pedig nem győzött hálálkodni a segítőkészségéért.

Kommentek:

Top 0