• Külföld
Faktor

Ezzel a módszerrel érte el, hogy ne sorozzák be a férfit, aki imádja a rántott csirkét

A bíróság szerint nem bizonyítható, hogy direkt hízott meg a sorozás előtt.

Illusztráció.

Illusztráció.

Egy koreai férfi ellen az volt a vád, hogy rántott csirke evésével csalta el, hogy besorozzák a katonaságba – írja a Korea Herald. A 22 évest még 2016 augusztusában vetették alá az általános egészségügyi vizsgálatnak. Az eredmény: 169,6 centiméteréhez 106 kilogramm párosult, testtömegindexe (BMI) pedig 36,8 volt.

A koreai szabályok szerint az, akinek a BMI-je 33, vagy afölötti, az mentesül a teljes idős katonai szolgálattól és polgári szolgálatot kell helyette teljesítenie.

Az ügyészség szerint az akkor egyetemre járó férfi megsértette a sorkatonasági jogszabályt, mert szándékosan szedett fel magára plusz kilókat rántott csirke evésével és alkohol ivásával az egészségügyi vizsgálat előtt. Emellett azzal is megvádolták, hogy a vizsgálaton szándékosan görnyedt, mikor megmérték a magasságát, hogy ezzel is növelje a testtömegindexét.

A bíró azonban felmentette a férfit. Azzal utasította el a vádat, hogy a férfi már 10 éves kora óta túlsúlyos volt, és nehéz megállapítani, hogy szándékosan szedett volna fel plusz kilókat, hogy elkerülje a besorozást. Ráadásul már 102 kilogrammot nyomott, amikor középiskolába járt. A bíró hozzátette, arra se találtak bizonyítékot, hogy gyógyszerek vagy más táplálék-kiegészítő segítségével növelte volna a súlyát.

Kommentek:

Top 0