• Külföld
Faktor

Elképesztő mutatvány: senki sem hitte, hogy autóval itt fel lehet hajtani

Sokan tartottak tőle, hogy ha a sofőr hibázik, az az életébe fog kerülni.

A veszélyes feladatra, amellyel ezelőtt soha nem próbálkozott senki, egy korábbi Le Mans-győztes pilótát kértek fel.

A Land Rover rendszeresen csinál hajmeresztő mutatványokat autóival - írja a Totalcar. Hajtottak már le 3000 méter magasról egy svájci sípályán, átszelték a Rab-el-Hálit, de a legújabb ötletük ezeket felülírja.

A helyszín Kína északi része, azon belül is a Tianmen Mountain, ami szűk hegyi szerpentinjéről híres. A 99 kanyarból álló, nagyjából 11 kilométeres kaptató volt a kihívás első része, de csak ezután következett a java. A cél ugyanis a Heaven's Gate, azaz "mennyország kapuja" volt, amihez 999 lépcső vezet fel, ez 45 fokos emelkedőnek felel meg.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A videóban a helyiek elmondják, hogy a lépcsőket autóval még senki nem mászta meg. A feladatra a Formula E-s Ho-Pin Tungot kérték fel, aki egy Range Rover Sport PHEV-vel végül 21 perc alatt sikeresen felért a lépcsőkön. Tung elmondása szerint ez volt életében az egyik legnagyobb kihívás, amit autóban átélt.

    A Land Rover szerint a Range Rover Sport a kihívásra felszerelésként csak megerősített gumikat kapott. A felvételeken azért látunk egy biztosítókötelet, de a gyártó felirata szerint a csúcskísérlethez nem használták segítségként. Az óvatosság azonban nem ártott, hiszen ha bármi rosszul sül el, annak végzetes következményei lehettek volna.

    Kommentek:

    Top 16