• Krimi
Faktor

Nincs magyarázat a borzalomra: hazaengedték Dávidot, az Újlak utcai gyilkosság gyanúsítottját

A 17 éves fiú pénteken végzett volt barátnőjével, a 19 éves Fannival.

A bíróság előzetes letartóztatás helyett házi őrizetet rendelt el a 17 éves W. Dáviddal szemben, aki a gyanú szerint péntek este kegyetlenül megölte volt barátnőjét, a 19 éves S. Fannit. A határozat értelmében a fiatalembernek így mindössze három éjszakát kellett a rácsok mögött töltenie, tegnap már újra otthonában, megszokott környezetében lehetett - írja a Blikk.

Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

Az előzetes tárgyalására elmentek a fiú szülei is, akiket láthatóan nagyon megviseltek a történtek. Dávid édesanyja és édesapja nem akart az újságírók kérdéseire válaszolni. A gyilkossággal gyanúsított fiút vezetőszáron kísérték be a tárgyalóterembe, ahol kicsit több mint egy óra alatt döntés is született.

"Védencem elismerte bűnösségét, ám nem igazán tud a tettére magyarázatot adni. A gyászoló családnak innen is szeretném őszinte részvétemet kifejezni" – fogalmazott szűkszavúan dr. Hegedűs László, a gyanúsított védőügyvédje.

Az ügyészség megfellebbezte a bíróság döntését. "Az ügyészség nem tartja elfogadhatónak, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfival szemben nem a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el a bíróság" – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője.

Fanni és Dávid több mint egy évig jártak együtt, majd a lány szakított a fiúval, mert nem bírta annak állandó féltékenykedését. A fiú képtelen volt ebbe beletörődni, öngyilkossággal fenyegetőzött.

Múlt pénteken Dávid egy késsel ment Fanniék házához, ahol a lány hiába próbált menekülni, támadója megölte. Fanni holttestét egy kamasz fiú találta meg, aki szintén az Újlak utcai panelházban él.

Kommentek:

Top 0