• Külföld
Faktor

Rakétákkal segítik a szíriai ellenzéket

Grad rakétákat kaptak külföldi támogatóiktól a szíriai ellenzéki fegyveresek az északnyugat-szíriai Aleppó tartományban zajló harcokhoz.

Az egyik vezető azt mondta, hogy a föld-föld rakéták kiváló hozzáadott tűzerőnek bizonyulnak. Az orosz légierő támogatásával bíró szíriai kormányhadsereg ellen harcoló csoportok egy másik parancsnoka pedig azt, hogy a rakétákkal a kormánycsapatok frontvonalon túli állásait is lövik, tehát kiterjesztik a frakciók támadásainak a hatótávolságát.

Egy másik parancsnok elmondta, hogy már korábban is kaptak Grad rakétákat, de csak keveset.

A Bassár el-Aszad szíriai elnök kormánya ellen harcoló csoportok külföldi támogatói az átvilágított felkelőket fegyverekkel látják el törökországi hadműveleti parancsnokságokon keresztül. Egyes mérsékelt ellenzéki fegyveresek katonai kiképzésben is részesültek a CIA felügyelete mellett.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Aleppó északi részein heves harcok folynak a kormánycsapatok és az ellenük lázadók között. Értesülések szerint a kormányhadsereget támogató orosz légierőfokozott ütemben hajt végre légicsapásokat a területen. A felkelők légvédelmi fegyvereket is kértek támogatóiktól, hogy fel tudják venni a harcot a levegőből csapást mérő orosz gépekkel, de mindeddig nem kaptak föld-levegő rakétákat. 

    Top 16