• Belföld
Faktor

Ezt mondja a rákellenes liga a botrányos reklámfilmről - videó

A beteget hibáztató kampányfilmet rengetegen bírálják, sőt petíció is indult azért, hogy a liga kérjen bocsánatot, töröljék a videót, és fogalmazzák újra a mondanivalójukat.

Vádlott, álljon fel, az ítélet: rák! – hangzik el a Magyar Rákellenes Liga legújabb, 1%-os kampányfilmjében. Ebben a bírónő, akit a rákkal szintén megküzdő Tallós Rita színésznő alakít, azzal indokolja a „büntetést”, hogy a vádlott, aki a daganatos beteg, tulajdonképpen saját egészségtelen életmódjának és a sportolás hiányának „köszönheti”, hogy a bíróság rákra ítéli - írja a Magyar Nemzet.

A rákellenes liga a hatalmas felháborodás ellenére kitart a kampányfilm mellett, és a Facebook-oldalán magyarázza a videót:

Szentesi Éva, a WMN.hu főmunkatársa, aki a petíciót is indította, arra hívta fel a figyelmet: felelősségre kellene vonni azokat, akik a videót készítették, hiszen a daganat kialakulásában pszichoszomatikus és genetikai tényezők is szerepet játszanak, nem csak a videóban említett életmód. Példának hozta a tumorral küzdő gyerekeket, akik feltehetően nem a helytelen életmódjuk miatt szenvednek a betegségtől.

Kommentek:

Top 0