• Külföld
Faktor

Több emberről derül ki, hogy rákos, mint ahányan házasságot kötnek

Egy brit kutatás szerint ma már több a rákos megbetegedések diagnózisa, mint ahányan házasodnak, vagy ahányan gyermeket vállalnak Nagy-Britanniában.

A Macmillan Cancer Support kutatásai alapján a rákdiagnózisok száma olyan mértékben megnövekedett az elmúlt években, hogy számuk már utolérte az elsőszülött gyerekek számát, vagy akár az esküvőkét is. A kimutatás szerint 2014-ben már 361 216 rákos megbetegedést diagnosztizáltak, míg házasságot összesen csak 289 ezret kötöttek, míg elsőszülött gyerek 271 050 született csak - írja a Mirror.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Az intézet vezetője, Lynda Thomas szerint ez mégis jó hír, hiszen minél többen, minél előbb értesülnek a betegségükről, annál nagyobb az esélyük a túlélésre. "Ez a hír mindenképpen sorsfordító, ám nem kell, hogy végzetes is legyen” - mondta az intézet első embere.

Az adatok szerint az elmúlt évtizedben több mint 1,2 millió 65 évnél fiatalabb embernél diagnosztizálták a betegséget, amelyet a lakosság már messze a legfélelmetesebb egészségügyi problémának tart, megelőzve az Alzheimer-kórt, a stroke-ot vagy a szívbetegségeket is.

„Az élet rákos betegen is élet, apa, anya, barát marad az ember. Ez az életmód a diagnózissal kezdődik” - mondta Thomas, aki a betegség felismerésének a fontosságára hívta fel a figyelmet.

Kommentek:

Top 0