• Krimi
Faktor

Rágyújtotta a házat a nagymamájára

A napokban fogták el azt a 24 éves férfit, aki még múlt augusztusban felgyújtotta a nagymamája házát Sopronkövesden. Haragudott rá, mert sokat veszekedtek.

Augusztus 27-én éjfél körül a 60 éves asszony és a lánya arra ébredt, hogy sűrű füst lepte el a szobákat, és alig kapnak levegőt. Égett az előszoba. A két nő próbálta vízzel eloltani a lángokat, de nem sikerült. Kimenekültek a házból, és segítséget kértek. A tűzoltók eloltották a tüzet, de addigra már leégett a tető.

Ennyi maradt a nagymama házából.
Fotó: police.hu

Ennyi maradt a nagymama házából. Fotó: police.hu

Kiderült, hogy valaki a bejárati ajtó előtt rakott tüzet, felgyulladt az ajtó, majd lassan a tető is. A 60 éves asszony észrevette, hogy megsérült a nagykapu zárja, a hátsó udvaron lévő tárolóból eltűnt egy benzinnel megtöltött kanna, illetve a kaputól nem messze egy idegen öngyújtót is felfedezett.

A nyomozás során a rendőröknek gyanús lett T. Ferenc 24 éves sopronkövesdi férfi - a 60 éves nő unokája - akit kihallgattak az ügyben. A férfi a kihallgatás után eltűnt, ezért a rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene.

Két napja, január 25-én, Tatán fogták el, és le is tartóztatták. Gyilkossági kísérlet és rongálás miatt indítottak eljárást ellene. A férfi mindent beismert - írta a police.hu. Hogy miért gyújtotta fel a nagyanyja házát, nehezen tudta megmagyarázni. Annyit mondott, hogy egy ideje megromlott a kapcsolatuk. A nagymamája nevelte őt fel, de az utóbbi időben rengeteg volt a veszekedés, és el is költözött a nagymamától. Rossz viszonyban maradtak, a férfi haragudott a nagyanyjára, ezért gyújtotta fel a házat.

Top 0