MTI

Rágalmazásért perel egy rendezőt Sean Penn

Sean Penn tízmillió dollárra pereli rágalmazásért Lee Daniels forgatókönyvíró-rendezőt, aki Empire című tévés produkciója sztárjához, a családon belüli erőszakkal vádolt Terrence Howardhoz hasonlította őt.

Daniels, az Empire társalkotója és rendezője egy hete jelentette ki a sorozat új évadával kapcsolatban, hogy "az a szegény fiú (Terrence) sem tett mást, mint Marlon Brando vagy Sean Penn, de hirtelen mégis valamiféle démonná vált".

Terrence Howard ugyanis augusztusban egy bíróság előtt bocsánatot kért, amiért 2001-ben megütötte első feleségét, azonban tagadta, hogy 2013-ban bántotta volna akkori feleségét, Michelle Ghentet. Ghent azzal vádolta meg, hogy Costa Rica-i utazásukon megverte és távoltartási végzést is kért a színész ellen. A pár azóta elvált.

A kétszeres Oscar-díjas Penn egy manhattani polgári bíróságra nyújtotta be keresetét, amelyben rágalmazással és jó hírneve megsértésével vádolta Danielst.

Penn-nel Oscar-díjai és haiti jótékonysági segélyszervezetével végzett munkája mellett korábban vad természete miatt is foglalkoztak a lapok: 2010-ben megütött egy celebfotóst, amiből nem lett bírósági ügy. 1980-ban viszont bíróság elé kellett állnia, mert megütött egy férfit, aki egy mulatóban megpróbálta megcsókolni akkori feleségét, Madonnát. Emellett 1988-ban megütött egy statisztát a Színek forgatásán és egy ízben elismerte, hogy gondatlanul vezetett.

Penn ügyvédje, Mathew Rosengart elmondta: ez a per most nem csak Daniels megjegyzéséről szól. "Az évek során Seant számos esetben támadták alaptalanul, ez csupán a legutóbbi példája ennek".

Top 0