• Külföld
Faktor

Lezárult a magyar anyuka öngyilkosságának vizsgálata, a francia zenészt nem kérik számon

A férfi a házban aludt, amikor a nő öngyilkos lett.

A magyar Rády Krisztina műfordító öngyilkossága előtt férje, a halált okozó testi sértésért egyszer már elítélt Bertrand Cantat erőszakosságáról beszélt egy hangüzenetben. Egy ügyvédnő azt állította korábban, hogy Bertrand Cantat erőszakos viselkedése nagy szerepet játszott abban, hogy Rády Krisztina 2010-ben öngyilkos lett bordeaux-i otthonukban. Egy feminista szervezet idén emiatt feljelentést tett, a bíróság azonban nem látott okot a vádemelésre.

Vádemelés sem történt Rády Krisztina műfordító nyolc évvel ezelőtti öngyilkossága feljelentési ügyében, amit június elején kezdeményezett a feminista Femme et Libre (Nő és Szabad) egyesület elnöke. A kétgyermekes Rády annak a Bertrand Cantat-nak volt a felesége, aki a Noir Désir együttes énekese, és 2004-ben már nyolcéves börtönbüntetést szabtak ki rá, amiért annyira megütötte akkori barátnőjét, Maire Trintignant-t, hogy az belehalt a sérüléseibe. Cantat korábban szabadult, és visszatért Rádyhoz, akit korábban elvett.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Rády 2010-ben lett öngyilkos, 2013-ban pedig napvilágra kerültek egy hangüzenete, amelyben férjének bántalmazásairól beszél. Cantat ügyvédei szerint a vádak hazugságok. A bíróság vádemelés nélkül zárta le az ügyet - írja a HVG.

    Kommentek:

    Top 16