• Krimi
Faktor

Rádőlt a futballkapu a tízéves fiúra, belehalt

Nem jogerősen mondta ki bűnösnek a Zalaegerszegi Járásbíróság az egyik művelődési központ volt vezetőjét, mert a hozzá tartozó szabadidőközpontban egy futballkapu rádőlt egy 10 éves fiúra még 2014 nyarán. A fiú belehalt sérüléseibe.

W. Csabának - a zalaegerszegi Apáczai téri művelődési intézmény vezetőjeként - feladata volt a sportolásra használt alsóerdei szabadidőközpont működtetése, fenntartása. Ezen a területen használtak több, acélcsövekből hegesztett sportkaput, amelyeket a rendezvények alatt földbe szúrható fémkampókkal rögzítettek vagy elzártak - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék az MTI-vel.

Egy család 10 éves fiúkkal 2014 júliusában a sportpályán focizott, amikor az egyik ilyen kapu kibillent a helyéről, és a gyerek fejére dőlt. A kisfiú sérülése olyan súlyos volt, hogy a helyszínen meghalt. W. Csaba a tárgyaláson azzal védekezett: soha nem merült fel, hogy a kapuk esetleg veszélyesek lehetnek, ő maga is rendszeresen kijárt focizni a pályára. Mindemellett tudta, hogy ezek a kapuk nem mindig voltak rögzítve, azokat sokan használták és el is mozdították, vagy ha a karbantartó lefektette őket, akkor mások felállították.

A szakértői vélemény szerint nem volt szabályszerű a kapu, a területnek pedig nem volt üzemeltetési szabályzata, hiányoztak a figyelmeztető feliratok is. Az előírások betartatása pedig W. Csaba kötelessége lett volna, aki viszont elmulasztotta ezeket. A férfit ezért nem jogerősen felfüggesztett fogházra ítélték.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16