• Krimi
Faktor

Rács mögött maradnak az Uber-sofőrt verő taxisok

Előzetes letartóztatásba tette a bíróság azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy további két társukkal együtt péntek éjjel megtámadt egy autóst a fővárosban. Az áldozat az Uber egyik sofőrje volt.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az MTI-nek hétfőn elmondta: a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását február 25-ig.

Fotó: Faktor - Simay Dóra

Fotó: Faktor - Simay Dóra

Ezt a bíróság a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyével indokolta. Azért rendelte el a kényszerintézkedést, hogy kizárja az esetleges összebeszélés, vallomásegyeztetés lehetőségét.

A két férfi tagadta, hogy bűncselekményt követtek volna el. A tanúvallomások is ellentmondásosak voltak. Az ügyben két újabb embert gyanúsítottak meg.

Szükséges az ellentmondások feloldása, a gyanúsítottak szembesítése egymással

- magyarázta Póta Péter.

Péntek éjfél előtt, a XVIII. kerületi Balassa Bálint utcában történt eset miatt egy 28 és egy 35 éves budapesti, valamint egy 19 éves ráckevei férfi ellen csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoz a rendőrség. Az esetről annyit közöltek, hogy a négy férfi szóváltásba keveredett egy parkoló autóban várakozó sofőrrel, majd bántalmazták őt. A rendőrséget a szemtanúk értesítették, de a négy férfi elmenekült.

Top 0