• Külföld
Faktor

Rabként tartottak fogva egy autista lányt a pszichiátrián

A apja beperelte a walsalli intézményt.

Pert nyert egy brit apa a walsalli pszichiátria ellen, ahol a 17 éves lányát egy kis szobába zárva tartották, és csak az ajtón lévő lyukon keresztül érintkezhetett a külvilággal.

A lány 21 hónapig volt a szobában, aminek összes bútora egy asztal, egy szék és egy matrac volt. Az ajtórésen keresztül kapott enni, és az apja is csak a résen keresztül beszélhetett vele.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A lány azután lett a 9 négyzetméteres pszichiátriai szobája rabja, hogy autizmusa és szorongása miatt agresszíven viselkedett a többiekkel, és önmaga ellen fordult. Az apa a közösségi oldalakon indított kampányt, hogy kiszabadítsa a lányát, azonban bírósági végzésben megtiltották neki, hogy nyilvánosan beszéljen a pszichiátrián tapasztaltakról.

    A férfi megtámadta a végzést, és jogot nyert arra, hogy szabadon beszéljen lánya körülményeiről - például arról, hogy a földön térdelve, az ajtón lévő elhúzható lyukon keresztül tudott csak beszélni vele.

    A lányt a médianyilvánosságnak köszönhetően kiengedték, most egy kétszobás lakrészben él. Rajzokkal köszönte meg mindazoknak, akik segítettek neki - írta a Daily Mail.

    Kommentek:

    Top 16