• Élet
Faktor

PwC: nincsenek összhangban a nők ambíciói és a munkaadók adta lehetőségek

A nők ambíciói és a munkaadók kínálta lehetőségek nincsenek összhangban egymással - derül ki a PwC pénzügyi és tranzakciós tanácsadó cég nőnap alkalmából készített felméréseiből.

Az egyik kutatásban 40 ország 4000 dolgozójának a nemzetközi mobilitással kapcsolatos tapasztalatait és ambícióit vizsgálták, a másikban pedig 134 globális mobilitásért felelős cégvezetőt kérdeztek az aktuális trendekről. A mobilitás iránti igény a nők részéről minden eddiginél nagyobb, a lehetőségek viszont ettől elmaradnak. Bár a multinacionális vállalatok 60 százalékának fontos a mobilitás a vezetői utánpótlás biztosításában, azonban csak 22 százalékuk tesz lépéseket a nők részvételi arányának növelésére. 

Illusztráció.

Illusztráció.

Dennis Nally, a PwC globális vezetője szerint a cégvezetőknek olyan stratégiát kell követniük, amelynek része, hogy a női munkavállalók tisztában legyenek és élhessenek is azokkal a lehetőségekkel, amelyek a karrierjük szempontjából fontosak, beleértve a nemzetközi kiküldetési lehetőségeket. 

EZT IS AJÁNLJUK:

    A nemzetközi kiküldetések tervezésekor a nők előtt álló négy leggyakoribb akadály közül három a külföldi munkavégzés utáni hazatéréssel függ össze: például, hogy mi lesz a feladatuk a kiküldetés után. A vizsgálat szerint a férfiakhoz képest a nők 19 százalékkal kisebb arányban gondolják azt, hogy jelenlegi munkaadójuknál a nemzetközi mobilitásra mindkét nemnek egyenlő lehetősége van. 

    A felmérés szerint a megkérdezett nők 64 százaléka vonzóbbnak találja azokat a munkaadókat, amelyek mobilitási lehetőségeket kínálnak, viszont férfi kollégáikhoz viszonyítva nem érzik egyenlőnek az esélyeiket a nemzetközi kiküldetések elnyerésére.  

    Top 16