• Külföld

Putyin: Ostobák és károsak az Oroszországgal szembeni szankciók

"A nyugati szankcióknak a célja nem Ukrajna megsegítése, hanem Oroszország geopolitikai visszaszorítása" - mondta Vlagyimir Putyin a Bild-nek. Az orosz elnök szerint a szankciók ostobák, mert károsak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy interjúban bírálta az Európai Uniót, a NATO-t és az Egyesült Államokat és jogosnak nevezte az Ukrajnától elragadott Krím bekebelezését.

Az elnök szerint Oroszországgal szemeben azért hoztak szankciókat, mert a nyugati hatalmaknak ez az érdeke és nem azért, mert Ukrajnán szeretnének segíteni.

EZT IS AJÁNLJUK:

    "A nyugati szankcióknak a célja nem Ukrajna megsegítése, hanem Oroszország geopolitikai visszaszorítása" -  mondta Putyin a Bildnek - "A büntetőintézkedések ostobák és mindkét félnek kárt okoznak" - mondta. Putyin kijelentette, hogy nem lesz ott a februári müncheni biztonságpolitikai konferencián, de azt szeretné, ha szorosabb nemzetközi összefogás jönne létre a terrorizmus ellen. Az Európai Unió és az Egyesült Államok a Krím elcsatolása és a kelet-ukrajnai szakadároknak nyújtott támogatás miatt rendelt el szankciókat Oroszország ellen. Putyin azt mondta "a Krím újraegyesítése Oroszországgal igazságos volt".

    Top 16