• Külföld

Putyin: Nem akarunk szuperhatalom lenni, mert az túl drága

Interjút adott Vlagyimir Putyin a Bild című német napilapnak, amiben hosszasan elemezte a szíriai helyzetet és Oroszország szerepét.

Vlagyimir Putyin  a Bildnek azt mondta, számára Bassár el-Aszad szíriai vezető továbbra is a közel-keleti ország törvényes elnöke, akinek alkotmányreformot kell végrehajtania.

Putyin nem zárta ki, hogy adott esetben menedéket nyújtson a szíriai elnöknek. Ugyanakkor hazugságnak nevezte azokat a vádakat, amelyek szerint az orosz légierő Szíriában Bassár el-Aszad mérsékelt ellenfeleit is támadja. Szerinte az ezt bizonyító állítólagos videofelvételek még azelőtt készültek, mielőtt Oroszország megkezdte a szíriai bevetést, és erre bizonyítékai is vannak. Putyin azt is mondta, hogy Oroszország nem akar szuperhatalom lenni, mert az túl drága és szerinte szükségtelen is. Bár hozzátette Oroszország nem csupán egy regionális hatalom, majd azt mondta, hogy "Aki mégis le akarja becsülni Oroszország jelentőségét, az csak magát és országát akarja felnagyítani. Ez hiba" Erre azért utalt, mert Barack Obama amerikai elnök nemrég azt mondta, hogy Oroszország ma már csak egy regionális hatalom.  

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16