• Krimi
Faktor

Pszichiátriai beteg okozhatta a tüzet a debreceni kórházban, egy dolgozó megsérült

A betegeket a kórház más osztályain helyezték el, mert az épületrészben nincs áram.

Mint azt megírtuk, kigyulladt a debreceni Kenézy Gyula Kórház egyik kórterme vasárnap reggel, a tűz miatt a legfrissebb hírek szerint 52 embernek el kellett hagynia az épületet - közölte a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Az egészségügyi intézményt fenntartó Debreceni Egyetem szerint őket a kórház más osztályain helyezték el, mert az épületrészben nincs áram.

Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy tájékoztatása szerint egy második emeleti helyiségben hat ágy kapott lángra. Az esethez nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, akik eloltották a tűzet.

M. Tóth Ildikó, a Debreceni Egyetem sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta, a tüzet vélhetően egy pszichiátriai beteg okozta, aki felgyújthatta az ágyát.

Az eset során egy kórházi dolgozó megsérült, őt füstmérgezéssel a kórház sürgősségi osztályán ápolják. A betegek közül senki nem sérült meg.

A tüzet az okozhatta, hogy a beteg nem a kijelölt helyen cigizett. A szabályozás szerint ugyanis a kórházak többi osztályával ellentétben a pszichiátriai osztályokon - terápiás okokból - a kijelölt helyen engedélyezett a dohányzás - ismertette a sajtófőnök. Hozzátette:  információk szerint a beteg, aki a tüzet okozta, elszaladt, de az intézmény területét nem tudta elhagyni.

Az eset körülményeit szakértők bevonásával, hatósági eljárásban vizsgálják.

Kommentek:

Top 0