• Krimi

Prostitúcióból éltek, házvásárlással mosták tisztára a pénzt

Prostitúcióból származó tízmilliókat mosott tisztára egy szegedi testvérpár. Az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a szegedi testvérpár névleges adásvételi szerződést kötött egy Franciaországban nőket futtató bűnszervezet szegedi vezetőjével. Ebben egy szegedi házról volt szó.

A fiktív adásvételi megállapodás szerint a bűnszervezet vezetője 2014. végén adta el az alig tízmillió forint értékű házát több mint 60 millióért a testvérpárnak. A férfi egy francia-magyar közös nyomozócsoport által kiadott elfogató parancs elől épp szökésben volt.

Illusztráció.

Illusztráció.

A vevőknek nem volt legális jövedelme, a nő évek óta dolgozott prostituáltként külföldön a bűnszervezet felügyelete alatt. A férfi szociális segélyből élt. A testvérpár az adásvételhez kapcsolódó vagyonszerzési illetéket sem fizette meg.

A férfit – akit Ausztriában még 2012-ben prostitúció támogatása és kiskorú pornográf felajánlása miatt próbaidőre felfüggesztett börtönre ítéltek – és a nőt különösen nagy értékű pénzmosással gyanúsítják.

Top 0